top of page
Search
  • Writer's pictureAnna Lindh

Inspiraatio, yrittäjyys ja lapset

Halusin kirjoittaa tällä kertaa inspiraatiosta. Suurimmat inspiraation lähteet ovat viime aikoina olleet 2 näyttelyä jossa kävin, mutta yhtä lailla yrittäjätapaaminen. Kummastakin olen saanut vähän erilaista inspiraatiota. Näyttelystä visuaalista inspiraatiota ja yrittäjätapaamisesta henkistä inspiraatiota yrittäjänä.


Ensimmäinen näyttely jossa kävin, oli ”Kungliga drudklänningar” Tukholman Kuninkaanlinnassa. Eksyin sinne vahingossa lasteni kanssa heidän talvilomalla. Näyttelyssä oli esillä nimensä mukaisesti Ruotsin kuninkaallisten hääpukuja. Aivan ihana näyttely. Oli hienoa nähdä puvut kosketusetäisyydeltä. Puvut olivat yhtä kauniita kuin kuvissa, mutta luonnossa silkkikankaiden hienous korostui. Teen itse paljon hääpukuja, joten oli upeaa nähdä kuninkaallisten hääpuvut. Rakastan tehdä pukuja juuri silkistä, koska silkki jo kankaana antaa puvulle juhlallisen ilmeen.


Toinen näyttely oli ”Diana Her Fashion Story” ja se sijaitsi Lontoossa Kensington Palacessa. Sinne menimme käymään myös hetken mielijohteesta, mutta näyttely ylitti kaikki odotukset. Näyttelyssä oli esillä Dianan pukuja niin arkivaatteista iltapukuihin. Etenkin iltapuvut tekivät vaikutuksen. Kankaat ja kirjailut olivat upeita ja todella näyttäviä. Tarina Dianasta oli todella kaunis ja informaatio puvuista mittava. Näyttelystä jäi hyvä olo pitkäksi aikaa ja pukujen kuvat välkkyvät edelleen mielessäni.


Sitten vähän erilaista inspiraatiota. Kävin mielenkiintoisessa yrittäjien tapaamisessa. Tapahtuma oli osa Riikka Suomisen vaalikampanjaa. Siellä haastateltiin monia eri naisyrittäjiä. Yrittäjät olivat eri aloilta. Yleisössä oli sekä yrittäjiä että yrittäjiksi aikovia. Oli hauska kuulla muiden mielipiteitä. Olin aika väsynyt mennessäni tuonne, mutta palasin takaisin kotiin täynnä täyttä virtaa. Mietin tämän jälkeen, että yrittäjän on todellakin tärkeää nähdä muita yrittäjiä myös töiden ulkopuolella, koska näin saa vertaistukea. Jatkossa aion tsempata tässä.


Tullessani kotiin naisyrittäjien tapahtumasta nuorin lapsistani rupesi itkemään. Kysellessäni mikä tuli, hän sanoi, että tuli niin ikävä lastenhoitajaa. Lupasin että äiti menee jatkossakin tapaamisiin. Illalla hymyilytti. Nyt on alkanut uusi kausi. Ehkä vähän haikeaa kun lapset kasvaa, mutta toisaalta aivan ihanaa. Tuli myös hyvä mieli, kun ajattelin, että lastenhoitajan palkkaamalla hoidan sekä itseäni että tarjoan nuorelle töitä.


Joten jos suuntaatte Tukholmaan kannattaa käydä täällä http://www.kungahuset.se/specialwebbsidor/kungligabrudklanningar19762015.4.164e81b015607465dc1e3c.html


ja Lontoossa ehdottomasti täällä http://www.hrp.org.uk/kensington-palace/visit-us/top-things-to-see-and-do/diana-her-fashion-story/#gs.1RQEUQg.


Yrittäjätapahtuminen jossa kävin, oli seuraava https://www.facebook.com/events/772013022955926/.


Mukavaa idearikasta päivää!


Rakkaudella, Anna


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page