Search
  • Anna Lindh

1st Birthdays

Today I celebrate the first anniversary of my company. It feels great.

Lately, I’ve talked to many people about starting a business. The most important thing I have told them is that I haven’t regretted starting mine, not one day. I think a year ago someone said to me that starting a business is like having a baby. It’s a good comparison. First and second years were all happy-happy joy-joy, but the fifth made me lose even some hair. Let’s see how it goes with this! ;) Maybe the answer is to start a new business every couple years, in order to keep the initial excitement going.

When I’ve been asked when is the time to start a business, my answer is this. You know it yourself; there is no one else who can tell. I spent first 14 years as a part-time entrepreneur before having the courage to leave the day job. About a year before I already thought about starting, but decided to wait a while still so that I would be completely ready. So my advice is, start your business when you feel that you are ready for it.

My kids are used to me having my own business. For them it means, that when they come home from school I’m home waiting for them, but it also means that mummy might be working in the evening and during weekends. I’m sure this wouldn’t be good to everyone, but to me it has worked really well.

Even the school mornings are usually so nice and calm. I have a habit of taking a little time for another cup of coffee after taking the kids to school. Or I may be sipping my takeaway coffee on my way to see a clients or business partners. With good music playing that can be as relaxing really.

Having my own company has made it possible for me to travel more. I can work from abroad and that feels really liberating. During this year I’ve traveled a lot and I’ve met a lot of new people from many fields.

Since April I also got new premises for my company. This summer it has been under renovations that are soon finished. It’s great to get a new space where it is convenient to meet clients.

Today I’m grateful for the possibility to work with what I love and also to spend more time than before with the people I love. This first year has been a good start, and I’m ready for the next. Thank you all for being there for me since the beginning.

Thank you, and Cheers!

Tänään on yritykseni 1-vuotis syntymäpäivä. Tunne on mahtava.

Viimeaikoina olen puhunut monen ihmisen kanssa yrityksen perustamisesta. Tärkein oma vastaukseni on ollut, että päivääkään en ole katunut yritykseni perustamista. Joku taisi vuosi sitten verrata yrityksen perustamista lapsen saamiseen. Hyvä vertaus. Ensimmäinen ja toinenkin vuosi oli hekumaa ja onnellisuudessa pyörimistä, viidentenä vuotena lähti jo hiukset päästä. ;) Hauska vertaus. Ehkä lääke tähän on sitten perustaa aina uusi yritys 2 vuoden välein. Säilyttää tuon ensihuuman.

Kysymyksiin milloin on oikea aika perustaa yritys, olen vastannut näin. Tiedät itse, kukaan muu ei sitä voi tietää. Itse olin ensin 14 vuotta osa-aikainen yrittäjä, ennen kuin uskalsin heittäytyä yrittäjyyteen kokopäiväisesti. Vajaa vuosi ennen yrityksen perustamista meinasin sen jo kerran tehdä, mutta päätin toisin ja perustin yrityksen vasta kun olin siihen ihan valmis. Joten oma neuvoni on, että perusta yritys vasta kun itsestäsi tuntuu että olet valmis siihen.

Lapseni ovat tottuneet yrittäjyyteen. Heidän elämässään yrittäjyyteni tarkoittaa sitä, että odotan heitä kotona kun koulu loppuu, mutta toisaalta myös sitä että äiti saattaa tehdä töitä myös illalla ja viikonloppuna. Kaikille tämä järjestely ei varmaan sopisi, mutta minulle se sopii vallan hyvin.

Arkiaamut ovat nykyään myös yleensä ihanan rauhallisia. Tapanani on yleensä ottaa se toinen kuppi kahvia ihan rauhassa, kun olen vienyt lapset ensin kouluun. Tai sitten juon sitä kahvia autossa samalla kun ajan tapaamaan asiakkaitani tai yhteistyökumppaneitani. Sekin on rentouttavaa etenkin kun taustalla soi hyvä musiikki.

Oma yritys mahdollistaa myös matkustelun eri tavalla. Pystyn tekemään töitä myös ulkomailla ja se tuntuu hyvin vapauttavalle. Vuoden sisällä olenkin matkustanut paljon ja tavannut paljon uusia mielenkiintoisia ihmisiä eri aloilta.

Huhtikuun alussa yritykseni sai myös uuden oman liiketilan. Nyt kesällä siellä on tehty remonttia ja kohta se on valmis. Ihana saada kaunis uusi tila, jossa on mukava tavata asiakkaita.

Tänään olen kiitollinen siitä, että minulla on mahdollisuus tehdä työkseni sitä mitä rakastan ja viettää myös enemmän aikaa rakkaiden ihmisten kanssa kuin ennen. Ensimmäinen vuosi on ollut hyvä alku, siitä on hyvä jatkaa. Kiitos kaikille, jotka ovat tukeneet minua yritykseni alkumetreillä.

Kiitos ja kippis!

Love, Anna

#annalindh #annalindhoy #annalindhltd #birthdays #entrepreneurlife #happy #happylife #happyentrepreneur #dreamscometrue #motherhood

Anna Lindh-31.jpg

SILK AND DREAMS

info@silkanddreams.com

Pohjoisranta 14

00170 Helsinki

Finland

tel. +358 40 5477228

©2018 BY SILK AND DREAMS.