top of page
Search
  • Writer's pictureAnna Lindh

Arki ja Rakkaus

Kesä on loppu ja syksy alkanut. Arki on alkanut. Suomessa kesä on lyhyt, mutta sitäkin tärkeämpi. Kesällä ihmiset ovat ehkä vapautuneempia, vailla kiirettä, rennompia ja kaiken tämän takia ehkä ystävällisempiä. Sitten koittaa arki ja työt. Työ on tärkeä osa ihmistä. Itse olen ollut nyt vuoden yrittäjä ja luulen että sen takia olen nyt onnellisempi kuin koskaan.


Pari päivää sitten sain asiakkaitteni hääkuvia. Häät olivat kesällä ja puvut tehtiin alkukesällä. Tein morsiamen puvun vanhasta hääpuvusta, jota muokkasin uudeksi morsiamen näköiseksi. Sulhasen pukuun tein korjaukset. Kun sitten sain nämä kuvat, liikutuin täysin. Usein pukujen tekemisen varrella tutustuu pikkuisen morsiameen tai pariskuntaan. Yleensä kuulee myös heidän rakkaustarinansa tai ainakin palan siitä.


Olen itse mahdoton romantikko. Uskon tosirakkauteen tai tosirakkauksiin. Olen rakastunut tulisesti kaksi kertaa. Kummatkin kerrat ovat muuttaneet minua ihmisenä ja jälkimmäisestä minulla on muistona kaksi rakasta poikaa. Olen järjestänyt isot häät ja hurahtanut täysin kaikkiin häävalmisteluihin. Ja uskokaa tai älkää voisin mennä myös uudelleen naimisiin ja tehdä sen kaiken uusiksi. Ja jos tarve vaatii, vaikka monta kertaa.


Joka kerta kun rupean tekemään jollekin hääpukua, se sama tunne valtaa minut. Se sama tunne jota koin, kun ensikerran rakastuin, tai toisen kerran. Ja se kaikki häähuuma. Nyt jo naimisissa olleena sitä kaikkea katsoo eri tavalla. Asiakkaita, jotka ovat niin pohjattoman rakastuneita. Ihmisiä, jotka hymyilevät, kun puhuvat tulevasta puolisosta.


Hyvän ystäväni häistä on nyt 15 vuotta. Tein ystävälleni hääpuvun ja hänen morsiusneidolle puvun. Muistan vieläkin miltä se tuntui. Olemme olleet ystäviä yläasteelta. Hän oli ensimmäinen ystäväni, joka meni naimisiin ja puvun tekeminen merkkasi paljon. Sittemmin olen tehnyt muillekin ystäville ja tutuille pukuja.


Viime aikoina olen tehnyt myös pukuja toisiin avioliittoihin. USA:ssa ollessa olen keskustelut naimisiin menosta eri ihmisten kanssa. Siellä suhtautuminen on vapaampaa. Isoja häitä järjestetään myös toisella, kolmannella ja viidennellä kerralla. Ihanaa! Ja ainakin minun asiakkaani ovat olleet ihan yhtä rakastuneita ihan sama mones kerta häitä järjestetään.


Tästä tuli nyt vähän siirappinen. Nuo hymyt kuvissa saivat kirjoittamaan tämän. Ne hymyt ovat myös syy miksi teen hääpukuja. Olkoon se ensimmäinen, toinen tai viides kerta.

Rakkaudella, Anna


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page