top of page
Search
  • Writer's pictureAnna Lindh

Vesisateet ja vastakohdat

Ulkona sataa vettä, on satanut jo monta päivää. Tykkään syksystä, mutten välttämättä sateesta.


Maanantaina kävellessäni vesisateessa kierrellen kangas- ja muita kauppoja mietin, kuinka suuri merkitys valoilla on vesisateessa. Kun kadulta astuu liikkeeseen missä on kirkkaat lamput, vesisade unohtuu samassa sekunnissa.


Itse piristyin varmasti eniten Villisilkin kangaskaupassa. Suosittelen käymään siellä www.villisilkki.fi. Siellä upeiden silkkien ympäröivänä unohtuu sateet ja harmaus. Suunnittelen tällä hetkellä juhlapukuja. Niitä suunnitellessa ja tehdessäni ajatukseni ovat silkkien loistossa, pitseissä ja paljeteissa.

Jos tykkää askarrella tai maalata taiteilijatarvikemyymälät ja askartelukaupat ovat oiva tapa unohtaa sateet. Itse olen tehnyt pukuja luistelijoille ja voimistelijoille. Siinä paljettien keskellä on ihan sama, millainen ilma ulkona on. Tässä pari minun suosimaa liikettä www.sinelli.fi ja www.askarelli.fi. Nämä liikkeet sijaitsevat Helsingin keskustassa katutasossa. Kannattaa ottaa sateenvarjo mukaan, jos menee sateisena päivänä. Kävellessä pitkin kävelykatuja saa pakostakin happea.


Myös musiikilla on tärkeä merkitys. Mitä huonompi sää sitä tärkeämpi on kuunnella hyvää musiikkia. Ehkä jotain uutta inspiroivaa, jotain mitä ei ole ennen kuunnellut.


Sateeseenkin tottuu. Jos on hyvät suojaavat sadevaatteet, ulkona sateessa oleminen on ihan mukavaa, varsinkin jos sen jälkeen pääsee sisälle kuivattelemaan. Luonto on sateella raikas ja ilma puhdas. Aamulla mietin kuinka lapsena kävelin koirani kanssa sateella ja hoitaessani lapsiani äitiys- ja hoitovapaalla kävimme aina myös sateella ulkona. Muistan vieläkin iloiset naurut, kun lapset pomppivat vesilätäköissä. Asiat muuttuvat, hyvä niin. Ja jos rehellisiä ollaan viihdyn kyllä paremmin sisällä kuin vesisateessa. Muistoista intoutuneena päätin kuitenkin käydä kesken työpäivän merenrannassa. Yrittäjänä pystyn sen nykyään tekemään. Ai että siellä oli kaunista.

Lopuksi vielä yksi pikku vinkki. Ystävieni ihana sisustusliike Iso-Robertin kadulla www.proloque.com. Täältä voi löytää vaikka mitä aarteita. Omat suosikkini ovat ehdottomasti liikkeen erilaiset huonetuoksut ja tuoksukynttilät. Niillä saa piristystä, rentoutusta tai mitä nyt ikinä kaipaakin päivään kuin päivään.


Kauniita sateisia päiviä!

Rakkaudella, Anna


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page