top of page
Search
  • Writer's pictureAnna Lindh

Aurinkotanssi - tarina puvun takana

Hyvää Itsenäisyyspäivää 100-vuotiaalle Suomelle!

Minulla on ollut kunnia tehdä tänä tärkeänä vuotena Presidentinlinnan Itsenäisyyspäivän juhliin kansanedusta Pilvi Torstille (SDP) puku. Tässä tulee nyt lupaamani tarina puvun taustalta, mutta oikeastaan puvussa on useampikin symbolinen merkitys.

Puvun väriksi valitsimme kullan. Tämän värin valitsimme, koska kulta on ehdottomasti upein väri ja sopii parhaiten juhlistamaan Suomi 100v. itsenäisyyttä. Kulta yhdistyy myös Pilvin lempiväreistä keltainen ja punainen. Niimpä väri oli ehdottomasti kulta.

Ensitapaamiseen Pilvi oli ottanut mukaansa myös hänelle tärkeän korun. Tarina korun takana on hyvin kaunis. Korun nimi oli ”Aurinkotanssi”. Korun oli suunnitellut Pilvin hyvä ystävä korumuotoilija Kaisaleena Mäkelä. Mäkelälle korun inspiraatio tuli pitkältä matkalta Australian alkuperäiskansojen parissa, jonka pohjalta Kalevan korun mallistoon tuli myöhemmin Maan voima-sarja. Aurinkotanssi-koru on uniikki ja Pilvi sai sen 2008 mieheltään Samulilta 10 vuoden yhdessäolon kunniaksi. Kaisaleena Mäkelä menehtyi nopeasti edenneeseen syöpään keväällä 2011. Viimeisenä viikkoina Pilvi ja Kaisaleena puhuivat, kuinka Kaisaleena tulee aina elämään poikansa ja korujensa kautta. Näin kaunista ajatusta ja muistoa oli tärkeä kunnioittaa ja siksi halusin yhdistää korun osaksi pukua.

Pukuun valitsimme Villisilkistä kultaisen silkkikankaan lisäksi myös upean paljettikankaan. Paljettikankaasta tuli mieleen auringonnousu tai auringonlasku. Puvun nimeksi olisi voinut tulla myös auringonnousu, mutta meistä aurinkotanssi oli kyllä kuvaavampi nimi.

Puvussa on myös toinen symboliikka. Laukkuun on kiinnitetty 19 nappia. Nuo 19 nappia symbolisoivat Suomen ensimmäisiä naiskansanedustajia 110 vuotta sitten. He olivat myös maailman ensimmäiset naiskansanedustajat. Upeaa!

Tässä tarina puvun takaa. Kiitos kuvista Nina Mönkkönen. Nina tuli mukaan puvun ensimmäiseen sovitukseen, jossa kuvat otettiin. Puvun tekeminen on ollut antoisaa, mukavaa ja erittäin aurinkoista. Pilvi on hyvin positiivinen energiapakkaus ja on ollut kunnia tehdä hänelle puku.

Paljon Onnea 100-vuotiaalle Suomelle! On kunnia asua, kasvattaa lapsia ja olla yrittäjänä Suomessa. Nyt on aika juhlia.

Rakkaudella, Anna

#annalindhltd #annalindhoy #atelier #fashiondesign #dressmaking #showroom #dreamscometrue #dreams #linnanjuhlat

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page