top of page
Search
  • Writer's pictureAnna Lindh

Pohja

Updated: Sep 8, 2020

Tänään yritykselläni on oma liiketila. Liiketila josta voin tehdä halutunlaisen ja yritykseni näköisen. Aika hienoa! Tavoitteeni tilaan on, että se näyttää kauniille ja siellä viihdytään. Kun 2kk sitten rupesin etsimään tilaa oli minulla tietyt kriteerit. Halusin tilan Helsingin keskustasta hyvältä paikalta näyteikkunalla. Tilan ei tarvitsisi olla ihan ydinkeskustassa, mutta kuitenkin hyvien kulkuyhteyksien päässä sekä julkisilla että autolla kulkiessa. Kävin katsomassa paria tilaa, mutta tähän tilaan tullessani ihastuin heti. Itse asiassa ihastuin jo kuviin liiketilasta.


Nyt on vuorossa tilan sisutus. Liiketilassa on upea vanha kivinen lattia. Ensin ajattelin sisustaa tilan lähinnä kokonaan valkoiseksi ja vaihtaa myös lattian. Mutta sitten mietin etten voi tuhota noin upeaa lattiaa. Nyt lattiasta muodostuikin lähtökohta koko sisustukseen. Kivinen vanha lattia on kaunis, laadukas eikä sitä voi tuhota vaan paremminkin se pitäisi tuoda esille.


Kauniiden vanhojen pukujen muokkauksessa on sama lähtökohta. Niistä käytetään parhaat palat ja muokataan puku muuten nykyaikaiseksi. Riippuu tietenkin käyttötarkoituksesta ja kankaasta voiko niitä muokata. Joskus voi olla parempi tehdä uusi puku.


Kun viime kesänä perustin yrityksen minua jännitti kovasti. Jännitti heittäytyä uuteen ja uskoa unelmiin. Ihan tosta vain en asiaa tehnyt. Olin ollut melkein 20 vuotta sitten yrityskurssilla. Meinasin jo silloin alkaa kokoaikaiseksi yrittäjäksi. En sitä kuitenkaan tehnyt. Perustin silloin toiminimen. Sillä tein töitä 14 vuotta muun työ ja koulutuksen ohessa. Nyt mietin että se oli hyvä päätös. On tärkeää saada itselle pohjakoulutus ja työkokemus ammattilaisten ympäriltä. Tämän kaiken jälkeen uskaltaa heittäytyä vähän varmemmin, kun pohja on tarpeeksi hyvä.


Liiketilaa en myös heti vuokrannut vaan halusin katsoa miten yritykseni lähtee käyntiin. Vasta kun huomasin että minulla on tarpeeksi asiakkaita uskalsin sen tehdä. Kiitos tästä kuuluu kaikille jotka ovat suositelleet minua! Haluan kiittää myös kaikkia ystäviäni, tuttaviani, vanhoja työkavereitani ja Yritysespoon konsultteja, jotka kannustivat kun perustin nykyistä yritystäni. Yritystä perustettaessa on tärkeää saada infoa, mutta etenkin kannustusta. Tätä toivon myös muille yrittäjiksi aikoville.


Mukavaa päivää! Muistakaa kannustaa toisianne.

Rakkaudella, Anna


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page